1 Eylül 2008 Pazartesi

MİNÖR TRANSFERLERİ

Bu bölümde konumuz 1 Sanzatu açan ortağımıza nasıl majör renk transferi yapıyorsak aynı şekilde elimize gelen minör renk dağılımlarınıda detaylı olarak gösterebileceğimiz MİNÖR TRANSFERLERİ'dir.

Konuyu iki bölümde anlatıyoruz :

I-Tek renkli Minör elleri
II-İki renkli Minör elleri

I-Tek renkli Minör elleri :

1) En ucuz seviyede minör renk oynayacak el :
1 Sanzatu açan ortağımız karşısında En az 3 seviyesinde oynanacağı için minör renginiz 6 kart veya daha uzun olmalıdır. Sanzatu oynama imkanı da bulunmamalıdır. Bu tip elleri belirtmek için 2 Sanzatu diyerek Sanzatu açana 3 Sinek demesini söylüyoruz..Minör rengimiz Trefl ise pas geçiyoruz. Minör rengimiz Karo ise Karo diyoruz Sanzatu açan da buna mutlaka pas geçmelidir.

2) Tepe Onörü olan Altılı ( başka bir antresi yok):
Bu tip elleri belirtmek için minör rengimizi 3 seviyesinde deklare ediyoruz. Ortakta üçüncü tepe onörü varsa , bu el altı löve sağlayacağından 3 Sanzatu yapma ihtimali vardır. Bu tip ellerin yanında başka bir antre olursa ,zaten rahatlıkla 3 sanzatu yapılabilecektir. O bakımdan üç seviyesinde Minör deklare edilen ellerde, yanda bir antre olmamalıdır.Ortak elimizin özelliğini bilerek kararını verir.Altılı rengimiz As ve Rua’lı olursa bununla da 3 minör deklare etmek doğru olmaz., çünkü bu renkten ortakta en az iki kart bulunacağından, birinci turda boşlayarak beş löve yapması ihtimali fazladır.

3) 8-13 puanı olan Tek uzun renkli Minör eli :
Bu tip ellerle 5 Minör oynamaya çalışmak yerine, üç sanzatu oynamak daha doğrudur. Ya doğrudan ya da 2 Trefl’den geçerek 3 Sanzatu deklare edilmelidir.

4) Şilem daveti yapacak tek uzun renkli Minör eli :
Renginiz kapalı veya yalnız Asa kaybediyorsa doğrudan 4 Sinek (gerber) ile Asları sorarak Şileme gidebilirsiniz. Uzun renginizde Ortağınızın desteğine ihtiyacınız varsa, üç seviyesinde bir majör renk söyleyerek bunun tekabül ettiği Minör renkte Şilem teklifi yapabilirsiniz.Yani üç Kör ile Trefl’den, üç Pik ile de Karodan Şilem isteyebilirsiniz. Ortak Şilem teklifinizi kabul etmez ise 3 Sanzat der. Şilem ile ilgileniyorsa dört seviyesinde sizin renginiz söyler, bu sizin renginiz de RKCB (Romen Key-Card Blackwood) dir. Yani Key-Card sorusudur

II-İki Renkli Minör elleri :

En azından zon oynayacak puanı olan ve şilem ihtimali de bulunan minör ağırlıklı elleri ifade etmek için 1 sanzatu açanın karşısındaki 2 Pik veya 2 Sanzatu der. Bu bir üst deklareye Transferdir. Açan Transfer edilen Deklareyi yaptıktan sonra Cevapçı elini izah eder.


1)İki Minör de 5-5 veya daha uzun ise :
Ortak 1 sanzatu açınca 2 Pik diyerek ortağa iki sanzatu demesini söylüyoruz., Bunu üzerine Part Skorda oynamak isteyen el için 3 Trefl diyoruz., en az zon hatta şilem oynamak isteyen eli ifade etmek için de 3 karo diyoruz.

2)Beşli Trefl- Dörtlü Karosu olan el :
1 sanzatu açanın karşısında cevapçı gene 2 Pik der ve açan iki sanzatu dedikten sonra cevapçı 1 Majör deklare ederse, Beşli trefl,Dörtlü Karoya ilaveten bu renginin tek olduğunu söylüyordur, Diğer Majör renk üçlüdür. Eğer Cevapçı 3 Sanzatu derse Majörleri iki ikidir.

3)Beşli Karosu, Dörtlü Treflisi i olan el :
1 sanzatu açanın karşısındaki cevapçı 2 sanzatu diyerek ortağına 3 Trefl deklare etmesini söyler; Cevapçı 3 seviyesinde 1 Majör deklare ederse , beşli karo, dörtlü Treflisi ve söylediği renkte tek kart olan ve enaz zon oynayacak puana sahip bir eli olduğunu belirtmiş olur. Eğer cevapçı 3 Sanzatu derse dağılımı 2-2-5-4 Tür

Hiç yorum yok: